2017
Groove Onkels

De trash-percussion-performance van de Duitse groep Groove Onkels houdt zich aan het motto “Alles im Eimer….Instrumente braucht keiner!” oftewel; “geen geëmmer, rommel is ook een trommel!”
Met het sleutelwoord “emmer” schotelen de Groove Onkels u op onconventionele wijze een adembenemende ritme-percussie-show voor.

Centraal staan instrumenten zoals 240 L vuilcontainers, waaruit de zeven vuilnismannen en één vuilnisvrouw hartstochtelijk en met veel kracht verrassende klanken toveren. Dit gaat gepaard met een spectaculaire choreografie. De containers en emmers worden geslagen, gerammeld, geschopt, dichtgeknald, gegooid en met stokken en wc-borstels bewerkt.

En dat alles met een vette groove, waar Dieter Bohlen in de Duitse tv-show „Das Supertalent“ van onder de indruk was en zei dat de act ergens tussen het caraval in Rio en “We Will Rock You” van Queen ligt. Niet alleen de emmers en containers vliegen en bulderen, ook de Groove Onkels feat Tante zelf stormen met hun Noord-Duitse kreten door het ritmische slagveld, bewapend met sausemmers, olievaten, flessen en bloempotten.

Een waar ritme-spektakel, dat het publiek met open mond, rooie oortjes, fonkelende ogen en knikkende knieën achterlaat!